Erfaringer i Ski kommune

Publisert 15.01.16 av Baard Fiksdal
Ny rapport fra Ski kommune gir topp karakter til renhold i privat regi, mens kommunens eget renhold får stryk, melder Østlandets Blad i januar 2016.
ski

Kommunen har fått utført kontroller av renholdet. Resultatet ble godkjent i 49 av 96 kontroller av renholdet utført av kommunalt ansatte i Ski. For de ansatte i det private firmaet Toma ble resultatet 43 av 45 godkjente.

Til sommeren går avtalen med det private renholdsfirmaet Toma ut. Da har det gått tre år siden deler av renholdet av kommunale bygg i Ski ble lagt ut på anbud. Kommunalt ansatte står for renholdet av 62 prosent av arealet. Ansatte fra Toma vasker de resterende 38 prosent. Før politikerne i Ski bestemmer seg for veien videre, er det kommunale renholdet sammenlignet med det private. Økonomisk er det liten forskjell. Utgiftene til kommunens eget renhold er 269 kroner, Toma vasker for 262 kroner per kvadratmeter, skriver Østlandets Blad.

Slaget mellom kommunalt og privat renhold står ikke på krona. Når det gjelder kvalitet, er forskjellen enorm. Fra august til desember i fjor gjennomførte Teknologisk institutt, på oppdrag fra Ski kommune, en rekke kontroller av renholdet på de kommunale eiendommene. Kontrollene ender opp i godkjent eller ikke godkjent, skriver avisen.

- De har vært minst tre ganger på alle steder, sier virksomhetsleder i kommunen, Terje Smestad til avisen.

Skyhøyt sykefravær
Mens sykefraværet blant de ansatte hos Toma ligger på i overkant av seks prosent, er sykefraværet blant de kommunalt ansatte renholderne tre ganger så høyt. I 2014 var det hele 25,34 prosent. Til enhver tid var en av fire ansatte borte fra jobb på grunn av sykdom.

Se oppslaget i Østlandets Blad

 Slik gikk Ski kommune frem for å få bedre renhold

Sp�rsm�l?
  • Del